Tízparancsolat

A Tízparancsolat szövege pozitív megfogalmazásokban.

  1. Isten vagyok, aki szeretlek téged, ezért segítek neked megszabadulni minden rossztól, bajtól és szenvedéstől. Ha elfogadod, rá fogsz ébredni, hogy összetartozunk.

Féltve szeretlek, ezért tudnond kell, hogy becsapod magad, ha az értekrendedet emberi ideákhoz vagy tulajdonságokhoz kötöd és azok után vágyakozol, mert ezt a mintát fogod tovább adni gyermekeidnek és ezzel te és a hozzád tartozók is tévútra jutnak.

 

  1. Birtokolhatatlan vagyok, jobb is, ha lemondasz erről. Ugyanakkor jól teszed, ha a kettőnk bensőséges viszonyát elkülöníted mindattól, ami nem méltó hozzám, kettőnkhöz, tulajdonképpen önmagadhoz.

 

  1. Én rendezettség, békesség és öröm vagyok. Ha megtanulod rendezni bensődet és az életedet, akkor bensődben, életedben is rendezettség, békesség lesz és mindig lesz benne ideje és tere az örömnek is.

 

  1. A tisztelet tiszteletet, a szeretet szeretet szül. A mások és önmagunk felé tanúsított tiszteletben és szeretetben megélt élet lelki egészséget ad és hosszútávú kilátásokat.

 

  1. Szeresd a saját életedet és akkor megtanulod szeretni mások életét is, mi több, mások is szeretni fognak téged.

 

  1. Ügyelj rá, hogy mindig teljes szívvel és odaadással szeresd a választottadat és, hogy a testi öröm mindig ezt a teljes odaadást teljesítse be.

 

  1. Ismerd fel, hogy életed és mindaz, amit abban kapsz, egyedi és csak a tiéd, ami pontosan olyan értékes és gazdag, mint bárki másé. Ha ez sikerül, azt is felismered, hogy csak arra van szükséged, ami már amúgy is a tiéd.

 

  1. Ha egyenes és tisztességes leszel másokkal, egyenességet és tisztességet kapsz viszonzásul.

 

  1. Mindent csak használatra adtam neked, ezért az emberi életben minden átmeneti és időleges. Jól jársz, ha ezt megérted, mert megóvod szívedet a birtoklásvágytól.

 

  1. Ha tiszteletben tartod mások jogait és kiteljesedését, akkor zavartalanul élvezheted a magadét és mások is tiszteletben fogják tartani jogaidat és életed kiteljesedik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.